Något av vad vi har gjort

Här kan du se något av vad Gävle MHF-avdelning har varit med om. Händelserna är sorterade i omvänd kronologisk ordning.

2024-02-17

Årsmöte

Årets årsmöte genomfördes snabbt och utan några större problem.

Mötet inleddes med presentation av några ständigt aktuella filmer, visning av exempel från MHF's TV-program Trafikdax, information om vårt egna radioprogram här i Gävle, Musikkrysset, som sänds i Radio Sandviken och Radio Krokom samt här på vår hemsida.

Tre veteraner presenterades och tilldelades diplom, nålar, presentkort och de två som varit med i hela 75 år fick var sin silvermedalj.

Efter årsmötesförhandlingarna serverades fika med både smörgås och fikabröd.

2023-09-30

Familjedag på Vallrundan

Vi bjöd på en åktur i vältebilen för att få uppleva att volta med en bil på ett säkert sätt och en åktur i krocksläden med krock i 7 km/h.

Dessutom spelade vi in vårt Musikkryss vilket sedan sändes i Radio Gävle 102,7 och Radio Krokom.
I samband med detta drog vi några extra vinnare direkt efter inspelningen!

Vi hade även servering med varm korv och fika.

2021-11-10 Säkerhetsdag hos Vattenfall

 

Vi hade den här dagen nöjet att få visa upp våra aktiviteter vältebilen, krocksläden och promilleglasögonen hos Vattenfall i Älvkarleby. De anställda delades in i grupper som testade våra aktiviteter. Allt uppskattades mycket.

2021-10-02 MHF's verksamhetskonferens

Under verksamhetskonferensen visade Gävle MHF vår fingerade trafikolycka tillsammans med Räddningstjänsten i Knivsta. Vältebilen kördes många turer under dagen. Vårt arrangemang uppskattades mycket av konferensdeltagarna.

 

2021-09-18 Radioinspelning mm

Vi firade och spelade in det 100:ade Musikkrysset från Gävle MHF!

Vi bjöd på varm korv och dryck.

Aktiviteter för barnen fanns också: Fiskedamm och ansiktsmålning.

Utställningen "Det pedagogiska bordet" visades där besökaren bl. a. kan se hur mycket 40-procentig sprit en lättöl motsvarar!

Vältebilen kördes många turer under dagen och en brandbil visades upp.

 

Allt var avgiftsfritt men med möjlighet till ett frivilligt bidrag kontant eller via Swish.

2021-08-08 Aktivitetsdag med radioinspelning

En fin dag med aktiviteter för både barn och vuxna.

Vi visade vår vältebil där besökarna fick lära sig att ta sig ur bilen upp och ner och promilleglasögonen gav en tankeväckande känsla av hur det kännas att vara full. 

Under en timmes tid gjorde vi en liveinspelning av premiärprogrammet för säsongen av vårt Musikkryss. Ett par specialvinnare drogs också efter inspelningen. Vinsten bestod av en fin reflexryggsäck och ett handgjort träspel.

Barnen roade sig med ansiktsmålning och fiskedamm och alla fick sig till livs grillad korv med bröd och dryck medan det stora loppisbordet lockade.

Allt var avgiftsfritt men med möjlighet till ett frivilligt bidrag kontant eller via Swish.

2021-06 - 08 Ta Paus-Radio

Under sommaren sände Gävle MHF sju Ta Paus-program i stället för den traditionella Ta Paus-aktiviteten vi brukar han längs våra vägar. Dessa kunde inte genomföras p.g.a. pandemin. Lyssna gärna på programmen här nedan.

Se bilder från lite av det som finns med i programmen:

2020-08-26 Vältebilsaktivitet

Vi testade MHF's "nya" vältebil mellan kl. 15,00 och 18,00 vid vår lokal i Nybo, Valbo.
Fika serverades!

2020-08-22 Promenad

Promenad i Hemlingby!

 

2020-04-29 och 05-06
Reportage  om rattfylleriolycka

 

Ove Sandert och Inga-Lill Johansson vid intervjun i Hammerdal

 

MHF-Radion sände ett specialprogram med anledning av att det var två år sedan Henrik Johansson dog då han åkte med en bil som kördes av en berusad ung kille. I reportaget fick vi höra mammans gripande berättelse om händelsen och tiden före och efter. 

Vid ortsskylten gick bilen av vägen och stannade mot en gran ca 150 meter bort.
Olycksplatsen i Sikås utanför Hammerdal.
Henriks säng så som den var dagen då han dog.

 

Reportaget kan avlyssnas här!

 

2020-02-15 Årsmöte 

Årets årsmöte hölls kl. 16,00 - 18,00 i vår lokal i Nybo, 
Sedvanliga förhandlingar som med den äran leddes av Arne Engstrand och Vicky Sandert som sekreterare.
Mötet avslutades med fika.

2020-02-04 Musikleken

Årets Musiklek i samarbete med NBV hölls i MHF-lokalen i Nybo! 

Mer info kommer.

2020-01-11 Grötfest

Info kommer inom kort!

 

2019-10-11 Öppet Hus Radio Gävle 102,7

Fredagen den 11 oktober 2019

Efter flytten till ljusa, rymliga lokaler en trappa upp i Folkets hus bjöds sändande föreningar och allmänheten in för att se vår verksamhet.

Det bjöds på fika, mingel och livemusik, föreningarna var på plats under eftermiddagen och vi sände naturligtvis direkt på frekvensen 102,7 MHz.
Sändningen finns att lyssna till på radiogavle.se.

Radio Gävles sändande föreningar: Seniorradion – Finska föreningen
– Gävle kristna råd – MHF – Borgarskolan – Oldies FM

2019-10-05 Eckeröresan

Traditionsenligt reste avdelningen på en tack-resa med Eckerölinjen för alla som har hjälpt till på olika sätt sedan förra resan.

Det blev som vanligt en härlig resa över havet till Åland. Inledningsvis samlades vi i det stora konferensrummet där vi fick en läcker smörgås med te, kaffe eller dricka. Därefter blev det tävling mellan fyra lag. Frågorna bestod av korta musiksnuttar från årets alla Musikkryss i MHF-radion. Tävlingen var riktigt spännande då det flera gånger var väldigt jämnt mellan lagen. Slutligen, i finalen, segrade laget som bestod av Gunlög Skagerström, Robin Melin och Felicia Sandert. Återigen grattis till segrarna och till de övriga som kämpade väl!

Sedan fria aktiviteter innan det stora viltbordet vilket även den här gången bjöd på massor av läckerheter.

Nedan kan du lyssna till några korta intervjuer under dagen.

I butiksvimlet frågade jag Bengt Olof Bokström hur resan varit så här långt?

 

I kön till maten fick Ramazan två frågor.

1) Har du rest med Eckerö-båten tidigare?

2) Ser du fram mot buffén?

Bilder från resan

Ramazan, Robin, Felicia och Melinda vid matbordet.
Hector och Juana låter sig väl smaka.
Vicky njuter av maten.

Text, foto och intervjuer: Ove Sandert.

 

2019-06-06 Motkraft mot droger

I likhet med 2018 så deltog Gävle MHF tillsammans med bl. andra FMN, KRIS och IOGT-NTO i en manifestation mot droger på nationaldagen i Boulognerskogen.

2019-05-18, 05-25 och 06-01 Säkerhetsdagar hos Lekia

I år precis som förra året deltog Gävle MHF vid Lekias säkerhetsdagar i Söderhamn, Hudiksvall och Gävle. På alla platser arrangerade vi vår fingerade trafikolycka samt demonstrerade Vältebilen och promilleglasögonen.

2019-05-14 TN-dagen

I år deltog Gävle MHF vid den nationella TN-dagen (TrafikNykterhets-) i Östersund. Vi arrangerade vår traditionella och mycket uppskattade fingerade trafikolycka på Stortorget.

2019-04-13 Musikkafé

2019-01-13 Grötfest med radioinspelning

Gäst vid Grötfesten och i MHF-radion var Krister Lindström från Systembolaget som berättade om alkoholfria alternativ, öl, cider, must och mousserande vin. Dessutom löstes Musikkryss och det serverades gröt med smörgås och ett härligt kakbord.

Inspelningen vid Grötfesten sändes i Radio Gävle 102,7 MHz den 16/1 kl. 1700 med repris den 23/1 samma tid.
Dessutom sändes det givetvis även här på vår hemsida.

2018-12-12 Radio-premiär

Den här dagen kl. 1700 gjorde Gävle MHF sin premiärsändning hos Radio Gävle 102,7 MHz. Det hela gick mycket bra och det förinspelade programmet gjorde sig bra i radion. I programmet fick lyssnarna vårt Musikkryss blandat med intervju av Bengt Olof Bokström i hans egenskap av expert på IKK, Internationella Körkort.

Programmet sändes i repris den 19/12 vid samma tid.

2018-11-01 Ljusmanifestation

Tillsammans med en rad andra organisationer i Gävle deltog vi i en ljusmanifestation för att hedra offren för narkotikan. Ett fackeltåg gick från Södermalmstorg till Stortorget där vi samlades för en stund med tal och sång.

 

Text: Ove Sandert - Foto: Bengt Olof Bokström och Vicky Sandert

2018-10-27 Eckerö-resan 2018

Som ett tack till de som har jobbat med några av Gävle MHF's aktiviteter under året brukar vi bjuda på en tur med Eckerö-linjen. Så gjorde vi även i år och det blev en trevlig och uppskattad dag till sjöss. Turen började lite gungigt men vågorna lugnade snart ner sig så resten av resan blev mycket behaglig.

Vi började dagen med bussresan ner till Grisslehamn tillsammans med VS och Perssons Bussar. Väl ombord på båten samlades vi i konferensrummet Jungman för en stunds samvaro med MHF-information, macka och musiktävling. Denna vanns av ett lag bestående av Åke Carlsson, Lena Ögren och Ingvar Sandert. Stort grattis till vinnarna och övriga deltagare i de andra tre lagen.

Efter denna trevliga samvaro fick vi alla en stunds "fritt valt arbete" innan vi satte oss till bords för den stora vilt-buffén. Underbar mat och ett minst lika underbart efterrättsbord.

Sedan återstod bussresan mot Gävle och efter denna härliga och trivsamma utflykt var det ändå rätt skönt att komma hem och inte behöva äta mer den dagen!

Som en liten extra bonus fick vi också se en stor älg på vägen. Efter en stunds tvekan gick den ut i skogen igen så vi kunde fortsätta.

Åter tack alla som har hjälpt till med våra mycket viktiga aktiviteter under året. Hoppas vi ses på en utflykt igen nästa höst.

Titta gärna på bildspelet nedan!
OBS! Det kan ta en stund att ladda upp det.

 

Text: Ove Sandert - Foto: Bengt Olof Bokström och Vicky Sandert

2018-10-24 Säkerhetsdag hos BillerudKorsnäs

Vi fick en förfrågan om vi ville delta vid BillerudKorsnäs säkerhetsdag för anställda och deras familjer och det ställde vi givetvis upp på. Vi blev hela nio funktionärer som lät besökarna vid brukets brandstation prova på våra aktiviteter.

Vi hade med oss vältebilen, krocksläden, promilleglasögonen och det pedagogiska bordet. Alla aktiviteterna gav de som testade nyttiga tankeställare och uppskattades enormt.

På området fanns också en hel del annat att ta del av som exempelvis test av elektronisk brandsläckare, reflextest, visning av brandbilar och annan utrustning vid BillerudKorsnäs Räddningstjänst.

I ett stort tält bjöds det på korv med bröd, kaffe, te, dricka och bullar.

Titta gärna på bildspelet nedan!
OBS! Det kan ta en stund att ladda upp det.

 

Text och foto: Ove Sandert.

2018-09-01 Säkerhetsdag hos Lekia

För tredje gången i år hade vi äran och nöjet att delta med några av våra trafiksäkerhetsaktiviteter under Lekias säkerhetsdag, den här gången vid deras butik i Hemlingby Köpcentrum. Som tidigare gånger hade vi med oss vältebilen och fylleglasögonen samt vår fingerade trafikolycka. Vi upplevde att väldigt många fick sig en tankeställare både av att prova vältebilen och fylleglasögonen. Vi delade också ut ett antal värvarblad med förhoppningen att några kan komma med oss i vår kamp.

Allt flöt på enligt planen, inklusive vädret som vartefter förmiddagen gick blev strålande.

När det var dags för vår olycka samlades en ganska rejäl publikskara på parkeringen en bit från Lekias butik. Vår och Lekias dag bevakades både av Gefle Dagblad och MHF egen tidning Motorföraren.

Se bildspelet från säkerhetsdagen nedan!
OBS! Det kan ta en stund att ladda upp det.

Text: Ove Sandert - Foto: Bengt Olof Bokström

2018-08-29 Medlemsmöte

Ett medlemsmöte arrangerades i vår lokal. Mari Grew från Gävle Kommun, Samhällsbyggnad, besökte oss och berättade om kommande planer i Gävle. Tyngdpunkten i informationen låg på trafiken och hur den påverkas av kommande förändringar som mycket beror på den expansion och ökning av folkmängden som väntas fortsätta.

Det blev ett intressant möte och Mari fick svara på många frågor från de närvarande.

Text: Ove Sandert.

2018-08-10 - 11 Säkerhetsdagar i Forsmark

Se bildspel från Gävle MHF's dagar i Forsmark.
OBS! Det kan ta en stund att ladda upp det.

Foto: Bengt Olof Bokström.

2018-07-02 - 07-08 Ta Paus vid Näsbysjön

I år, i likhet med förra året, hjälpte vi MHF Sandviken med Ta Paus-aktiviteten vid rastplatsen vid Näsbysjön utanför Storvik.

Många besökare och lyckade dagar vid en av länets vackraste rastplatser.

Text: Ove Sandert.

2018-06-06 Motkraft mot droger i Boulognerskogen

Årets Motkraft mot droger tillsammans med en rad andra nykterhetsorganisationer arrangerades i Boulognerskogen i samband med firandet av nationaldagen. Detta blev, som vi hoppades på vid planeringen, mycket lyckat. Väldigt många människor rörde sig i parken under dagen vilket gjorde att vi alla fick många besökare. Vår krocksläde och våra fylleglasögon "gick varma" hela dagen. Vi fick också tillfälle att möta och resonera med många besökare.

Titta gärna på bildspelet nedan!
OBS! Det kan ta en stund att ladda upp det.

Text och foto: Ove Sandert

2018-05-19 och 05-26
Säkerhetsdag hos Lekia i Söderhamn och Hudiksvall

 

 

Detta har blivit en tradition vilket vi är mycket glada för. Det var tredje året i rad som vi besökte Lekia i Söderhamn på deras Säkerhetsdag. Vi körde vår krocksläde med många intresserade "resenärer" och kl. 1230 var det dags för vår fingerade trafikolycka. Trots en liten försening så kom vi så småningom igång och det hela gick sedan mycket bra. En rätt så stor publik hade samlats och både räddningstjänst och ambulanssjukvård kom till platsen.

Den här traditionen utökades i år med att vi även besökte Lekias butik i Hudiksvall med samma program som i Söderhamn. Även denna dag rullade på som planerat och även i Hudiksvall samlades, efter en stunds nervositet för motsatsen, en ganska stor publik.

Text: Ove Sandert.

2018-01-14 Grötfest

I vår nya lokal i Valbo deltog närmare 50 personer i årets traditionella grötfest. Det bjöds på härlig risgrynsgröt med ost- och skinksmörgås. Efter gröten fanns ett dignande fikabord uppdukat med massor av hembakta kakor och bullar.

Underhållningen bestod av en live-inspelning av Gävle MHF´s musikkryss för januari. Detta sändes sedan under resten av månaden via hemsidan.

Text: Ove Sandert.

 

2018-01 Studiecirkel inför Musikleken

Under januari månad deltog fyra personer i tre studiecirklar inför NBV´s Musiklek i februari.

Text: Ove Sandert.

 

2017-11-11 kl. 11:11 Promenad i Hemlingby

I ett nästan ihållande regnväder träffades åtta tappra vandrare för en promenad i skog och 2-kilometersspår följt av gott fika i Hemlingbystugan.

Text och foto: Ove Sandert.

Gott fika i Hemlingbystugans servering.
Samling vid ingången till skogen.

 

2017-11-01 Ljusmanifestation på Stortorget

Gävle MHF deltog i Ljusmanifestationen mot droger på Stortorget i Gävle.
Det blev en värdig minnesstund för de människor som dött i missbruk.

Manifestationen inleddes med ett fackeltåg från Södermalmstorg till Stortorget
där tal hölls och en sång framfördes till gitarrackompanjemang.

Text: Ove Sandert

 

2017-08-25 Gävle MHF's 90-årsjubileum

Vårt 90-årsjubileum blev verkligen den fina kväll som vi hade förhoppning om! Den stora uppslutningen av medlemmar, 50 personer, var fantastisk. Jag vill rikta ett stort tack till er alla som var med vilket gjorde att kvällen blev så fantastisk som den blev!

God mat och fin underhållning med Egons Kvartett gjorde inte det hela sämre. Tvärtom. En bra mätare på detta är att tiden gick väldigt fort. Plötsligt var klockan mycket och vi hade inte kommit till jubileumstårtan än! Men vad gjorde det? I stort sett alla var kvar hela kvällen och kunde avnjuta de fina tårtorna.

Åter ett stort tack till alla som var med och till de som har planerat och arrangerat kvällen!

Text: Ove Sandert

Se gärna bildspelet nedan (Det kan ta en stund innan allt är laddat beroende på din dator eller telefon)!

Foto: Ove Sandert

2017-05-27 Säkerhetsdagen hos Lekia i Söderhamn.

Även i år fick vi frågan från Lekia i Söderhamn om vi ville vara med på deras Säkerhetsdag. Självklart ville vi det!

Vi planerade för den fingerade trafikolyckan och dessutom tänkte vi ha med vältebilen. Vi valde bort krocksläden den här gången då den av ytskäl tyvärr kom lite i skymundan. Istället satsade vi på fylleglasögonen precis framför scenen.

Allt var klart med Räddningstjänsten och Ambulanssjukvården samt bärgare. Tyvärr fick Räddningstjänsten rycka ut till en skogsbrand och skulle inte kunna komma förrän tidigast klockan 1600. Vi fick alltså lov att improvisera och det gick faktiskt riktigt bra trots att vi "bara" hade ambulansen på plats. Så här är förutsättningarna vid den här typen av arrangemang.

Vältebilen snurrade flitigt hela dagen och fylleglasögonen blev en uppskattad tankeväckare.

Se gärna bildspelet nedan!

Foto: Vicky Sandert och Bengt Olof Bokström

2017-05-18 Trafiknykterhetens dag.

Vi fick en bunt flygblad från MHF's VD Göran Sydhage och dessa kompletterade vi med vårt eget informationsblad om Gävle MHF. Sedan gick Bengt Olof Bokström samt Felicia, Vicky och Ove Sandert runt på Stortorget och delade ut dem. Dessutom blev det många intressanta samtal om droger och alkohol i trafiken.

Efter lite lunch gick vi till Sveriges Radio som firade lokalradions 40-årsjubileum med ett öppet hus i radiohuset. Där blev undertecknad intervjuad i drygt fem minuter i direktsändning för att berätta om TN-dagen.

Det blev med andra ord en mycket lyckad och oplanerad TN-dag i Gävle.

Foto: Felicia Sandert

Länk till intervjun HÄR (börjar ca 10 minuter in i programmet):

2017-05-13 Motkraft mot droger.

Gävle MHF samlades tillsammans med andra organisationer på Stortorget i Gävle för att manifestera mot drogproblemen i samhället. Vi visade vältebilen, krocksläden och fylle- och narkotikaglasögonen samt pratade med besökare om problemen med alkohol och droger i trafiken.

Foto: Ove Sandert

2017-04-08 Musikkafé med Dalapolisens Spelmän.

Traditionsenligt och i år för 19:e gången hälsade vi Dalapolisens Spelmän välkomna till Betlehemskyrkan i Gävle. Som vanligt bjöd de på en härlig musikstund med sin blandade repertoar. Publiken var mycket nöjd och till vår glädje fick vi sex nya medlemmar!

Här ser du några bilder från förberedelserna innan kaféet.

Foto: Ove Sandert

2017-04-01 MHF-promenad i Hemlingby.

Gävle MHF bjöd medlemmarna till en vårpromenad i Hemlingby friluftsområde den 1/4 och några tappra kom till den utsatta tiden. Det blev en härlig promenad i omväxlande natur.
Titta gärna på bildspelet!

Foto och redigering: Ove Sandert

 

2017-02-19 Årsmöte.

Vid årets årsmöte sköttes förhandlingarna med den äran av Lars-Olov Engström från NBV och Vicky Sandert som sekreterare. Förhandlingarna klarades snabbt av och styrelsen förblev oförändrad så när som på att den utökades med Leif Fors.

2017-02-19_18.09.50
Sekreterare Vicky Sandert och ordförande Lars-Olov Engström.

Vid årets parentation uppmärksammades speciellt vår regionordförande IngaSara Cardell som gick bort i januari.

Nålar delades ut till två av årets jubilarer vilka var speciellt inbjudna. De två som närvarade var Gunnar Berg och Ingalill Domeij.

2017-02-19 17.19.20
Jubilaren Gunnar Berg får en nål av Vicky.

Harri Silventoinen representerade Region Mitt och gav nyttig information från både region och förbund.

2017-02-19 18.09.35
Harri Silventoinen från Region Mitt informerar.

Efter årsmötesförhandlingarna avnjöts fika från det uppdukade konferensbordet.

2017-02-19 18.10.25
Uppmärksamma årsmötesdeltagare: Leif Fors, Per Skagerström, Lisa-Marie Sandert, Ingrid Bokström och Gunnar Berg.
 2017-02-07 Musikleken.

En återkommande aktivitet är NBV's musiklek vilken vi brukar delta i. Det gjorde vi även i år och det blev en kväll med många kluriga musikfrågor som vi har förhoppningen att vi klarade ganska bra. Efter intensivt tänkande njöt vi sedan av fika med semlor.

Bilder kommer inom kort.

 2017-01-14 Grötfest.

Årets traditionella grötfest samlade många gäster som njöt av god mat och trevlig samvaro.

Foto: Bengt Olof Bokström

Panorama
Välkomstdisken

2017-01-14 16.47.262017-01-14 17.19.17

Panorama
Redo för krysslösning!

2017-01-14 17.20.282017-01-14 17.23.15

2017-01-14 17.19.25

2016-10-21 MHF-dagen på Stortorget i Gävle.

En lyckad dag med flera viktiga aktiviteter. MHF's VD Göran Sydhage tillsammans med projektledaren Sabrina Sandhu demonstrerade den automatiska nykterhetskontrollen, "alkobommen", vi själva visade vår uppskattade fingerade trafikolycka tillsammans med Gästrike Räddningstjänst, Ambulanssjukvården, SOS Alarm samt Assistancekåren. Vi lät också besökarna prova våra "fylleglasögon". De fick alltså prova att på ett ofarligt sätt vara påverkade av alkohol eller droger och gå en liten bana. Vi körde också oktober månads musikkryss live på torget.

Länkar till media som var på plats:

SVT

http://www.svt.se/nyheter/lokalt/gavleborg/alkobommen-som-kan-radda-liv

Gefle Dagblad

http://www.gd.se/gavleborg/gavle/mhf-vill-stoppa-fyllekorningarna-och-visade-upp-hur-illa-det-kan-ga

Foto: Bengt Olof Bokström

2016-10-21 11.09.30
Vid alkobommen.

 

2016-10-21 11.09.23
Ove intervjuas av SVT.
2016-10-21 13.06.02
Den alkoholpåverkade föraren tar sig ur bilen som just har krockats mot en pylon.
2016-10-21 13.08.36
Den besvärliga föraren placeras på marken för att hålla sig lugn.
2016-10-21 13.14.31
Räddningstjänsten arbetar.
2016-10-21 13.18.41
Räddningstjänsten får åter försöka hålla föraren lugn.
2016-10-21 13.19.56
Många samlades, trots det råkalla vädret, för att se arbetet med "olyckan".
2016-10-21 13.25.01
Räddningstjänsten i färd med att hjälpa den medvetslösa passageraren.

 

2016-10-21 13.24.51
Passageraren får hjälp.
2016-10-21 13.29.08
Här spänns passageraren fast på båren för att sedan köras till sjukhuset med ambulans.

 

2016-09-03 Utflykt till Modelljärnvägens hus i Alunda.

Foto: Vicky och Ove Sandert

Se bildspel!

2016-05-28 Trafiksäkerhetsdag hos Lekia i Söderhamn.

En mycket lyckad dag i Söderhamn hos Lekia. Vi visade krocksläde och vältebil samt vår fingerade trafikolycka, den här gången tillsammans med Södra Hälsinge Räddningstjänst samt Polisen och Assistancekåren.

Foto: Bengt Olof Bokström

2016-05-28 12.00.47
En förväntansfull publik!
2016-05-28 12.02.24
Ove hälsar välkommen och förklarar vad som ska hända!
2016-05-28 12.06.21
Vår "olycksorganisatör" Åke har koll på läget!

 

 

 

 

 

2016-05-28 12.05.36
Vicky är först på olycksplatsen och hjälper en skadad.
2016-05-28 12.10.29
Räddningstjänsten anländer.

 

2016-05-28 12.06.47
Publiken har mycket att se.
2016-05-28 12.07.38
Mats Lager är skadad och medvetslös förare.
2016-05-28 12.12.34
2016-05-28 12.13.38 Personal från Räddningstjänsten hjälper den skadade cyklisten.
2016-05-28 12.23.11
Bilens tak har klippts bort så att den skadade föraren kan tas omhand på en bår.

2016-05-28 12.16.26

2016-05-21 Motkraft mot droger på Stortorget i Gävle.

Vi fick en lyckad dag på Stortorget tillsammans med IOGT-NTO, KRIS, Qvinnokällan, Kultura, NBV, FMN och Gävle Kommun då Folkrörelser mot droger manifesterade från kl. 1100 till 1500. På scenen underhöll ett antal lokala band, bland annat från Helges och musiken varvades med information från de olika föreningarna under ledning av Lasse Wennman. På vår station hade vi fullt upp hela dagen med att köra vältebil, krocksläde och fylleglasögon. Varmt tack till alla som hjälpte till under dagen!

Foto: Ove Sandert.

motkraft_16-a3

20160521_103432
Vår plats på torget med vältebil, krocksläde och...
20160521_134721
...en kurvig bana för fylleglasögonen!
20160521_134734
Så småningom samlades rätt mycket folk på torget. Många lockades dit av musiken från den stora scenen.
20160521_140020
Här instruerar Vicky ett "fyllo".
20160521_140040
Bengt Olof informerar inför en åktur i vältebilen.
20160521_144410
Här får en UNF:are noggranna instruktioner av Felicia inför en kollision i krocksläden...
20160521_144508_016
...och här smäller det!

2016-04-16 Musikkafé med Dalapolisens Spelmän.

Gävle MHF arrangerade för 19:e gången ett musikkafé med Dalapolisens Spelmän
i Betlehemskyrkans sporthall. En trogen publik tillsammans med några förstagångs-
besökare fick njuta av ett par timmar med underbar musik och gott hembakt fika!

Varmt tack till publiken, personalen och spelmännen!

Titta gärna på bildspelet från kaféet!

2016-02-21 Årsmöte.

Årsmötet blev en trevlig tillställning där vår regionordförande IngaSara Cardell fick hålla i årsmötesklubban med Vicky Sandert som sekreterare. Förhandlingarna var snabbt avklarade och styrelsen förblev oförändrad.

Fem jubilarer var särskilt inbjudna till mötet. Tre av dem har varit medlemmar i 50 år och två i 60 år. Glädjande var att fyra av de inbjudna kom! Till de trogna medlemmarna delades diplom, årsnål och blomstercheckar ut. Än en gång grattis och varmt tack för ert långa medlemsskap!

Foto: Bengt Olof Bokström

2016-02-21 17.21.422016-02-21 17.20.29

2016-02-21 17.22.20
Årets fem jubilarer. Från vänster: Anders Svensson, Gunbrith Thunström, Kurt Arnaryd och Bernt Bengtsson. Ej närvarande Sven Åke Andersson.

2016-02-02 Musikleken.

Traditionsenligt deltog Gävle MHF i NBV's rikstäckande tävling Musikleken.

Foto: Bengt Olof Bokström

20160202_192832
Här grunnas det...
20160202_194708
...flitigt på alla...
20160202_194724
...svåra musikfrågor som...

 

20160202_194717
...NBV's tävlingskonstruktör har hittat på!
20160202_203754
Efter allt tankearbete krävdes det ny energi i form av nybakade semlor!

 

Hur gick det då?
Jo, det blev faktiskt en andra plats!
Grattis till oss!

2016-01-16 Grötfest.

En trevlig avslutning på julhelgen och en traditionell inledning på det nya MHF-året.
God gröt serverades med ost- och skinksmörgås. Lite senare avrundades eftermiddagen med goda kakor och frukt.

Foto: Melinda Sandert.

Snapchat-47769422066488306381
Efter gröten var det dags för lek i form av ett julmusikkryss!
Snapchat-6908051938705559890
Ove ställde frågor...
Snapchat-57797095294815426501
...och deltagarna fyllde i svaren!
Snapchat-76925830929323751441
Klurigt, tyckte några!

2015-12-06 Medlemsmöte med NBV Gävleborg i Nybo, Valbo.

Foto: Ove Sandert.

20151206_104527
Sugna på förhandlingar?

 

20151206_095829
Presidiet gör sig redo!

 

20151206_104323
Mycket nyttig information!

 

 

 

 

 

Amanda Örtenhag underhöll med underbar sång.

20151206_121608 20151206_12162120151206_121652

2015-10-25 Vinylkafé med Gävle MHF och IOGT-NTO, Valbo

Tillsammans med IOGT-NTO ordnade vi den 25 oktober ett vinylkafé i Nybo-lokalen i Valbo. Vi träffades, fikade, spelade vinylskivor och löste ett vinylkryss tillsammans. Vi var inte så många den här gången men trevligt hade vi! Vi lär oss nog mer undan för undan
bl. a. att vi måste marknadsföra arrangemanget bättre nästa gång. Hela åtta personer vann fina vinster på krysset och jag tror alla njöt av det goda, hembakade fikabrödet och den ljuva, nostalgiska musiken. Lös gärna krysset du också! Du har hela november på dig och kan vinna en bingolott.

Foto: Bengt Olof Bokström

2015-10-25 17.01.34
Förväntansfulla krysslösare.
2015-10-25 17.02.29
Här kryssas det flitigt till vinylmusiken!
2015-10-25 17.53.33
Stöd av varandra ÄR tillåtet!
2015-10-25 19.27.15
Får jag lov till en vinyldans?
Ove
Vinylkrysskonstruktören bland skivor och spelare.

 

 

 

 

 

 

2015-10-10 Resa med Eckerö-linjen

Det innebär inte BARA ideellt arbete att vara med i Gävle MHF. Om man är med och hjälper till kan man få delta i exempelvis en kryssning till Åland som vi gjorde den 10 oktober. En härlig dag med gemenskap, musikkryss och god mat. Verkligen värt en del ideellt arbete, eller hur?

Foto: Bengt Olof Bokström

2015-10-10 11.40.10
Toppen med ett "eget" konferensrum för en stunds samvaro innan maten.
2015-10-10 10.19.03
I spänd förväntan inför det stundande musikkrysset! Annika, Bosse, Inga-Lill, Leif, Åke, Simon, Anna-Karin och krysskonstruktören Ove.

 

2015-10-10 10.19.39
Leif, Åke, Simon och Anna-Karin klurar på musikkrysset!
2015-10-10 10.20.10
Är dessa vinnarkandidater i krysset månntro? Per, Anna, Felicia, Lisa-Marie, Johannes och Inga-Lill.

 

2015-10-10 10.20.00 B
Eller kanske de här? Melinda, Vicky, Hector eller Juana.
2015-10-10 12.09.19
Snart dags för buffé med vilt! Johannes, Lisa-Marie, Inga-Lill, Juana och Hector.

 

 

 

 

 

 

2015-10-10 12.09.28 B
Fler hungriga i kön: Ingrid, Felicia, Melinda (ryggen) och Anna.

2015-05-14 Folknykterhetens dag

Den här dagen firade vi tillsammans med NBV och en rad av medlemsorganisationerna. Gävle MHF visade vältebilen samt fylleglasögon (promilleglasögon som de egentligen heter). Dessutom visade vi vår traditionella fingerade trafikolycka tillsammans med Gästrike Räddningstjänst, Ambulanssjukvården Gävleborg, SOS Alarm 112, Ponderosa Bildemontering samt Assistanskåren.

Visningen blev lyckad med en intresserad skara åskådare. Titta gärna på bildspelet från olyckan.

2015-03-20 Test av promilleglasögon

Avdelningen fick tillfälle att visa och låta personalen prova promilleglasögon (populärt kallade fyllebrilllor) vid en kursdag hos Nettbuss Stadsbussarna i Gävle.
Det var populärt och tankeväckande.

Foto: Ove Sandert

2014-05-31 Familjedag vid Välsta Bildemontering

Vi tillfrågades om vi ville delta vid bildemonterings årliga familjedag vilket vi naturligtvis ville. Det blev en fantastisk dag med mycket folk trots att dagen började blött med ihållande regn och kraftig blåst. Blåsten gjorde till och med att vårt utsällningstält, som tjänade som regnskydd för krocksläden, blåste upp på ett tak, trots att det var fastsurrat.
Se gärna bildspelet från dagen.

Foto: Ove Sandert

2013-11-30 Värvarkampanj på Rådhustorget

Vi erbjöd förbipasserande att bli medlemmar för 150,- det första året. Kampanjen gav 13 nya medlemmar.

Foto: Ove Sandert

008
Vårt värvarbord.
006
Leif Fors och Åke Carlsson vid värvarbordet med kontokortläsaren i beredskap.

 

En liten manifestation för de som dör i trafiken p. g. a. alkohol och droger.
En liten manifestation för de som dör i trafiken p. g. a. alkohol och droger.

2011-09-17 Lördag i Europeiska Trafikantveckan på Stortorget

Gävle MHF deltar med krocksläde, vältebil och alkoholfria drycker. Mitt på dagen genomförde vi även vår numera traditionella fingerade trafikolycka tillsammans med Räddningstjänsten, Ambulanssjukvården och Polisen och Assistanskåren.

Foto: Albin Enmarker

2009-10-10 Gävle MHF besökte Modelljärnvägens Hus i Alunda

En trivsam och intressant dag i järnvägens tecken. En imponerande samling modelltåg och fantastiska uppbyggda miljöer.

Foto: Ove Sandert

2009-09-19 Europeiska Trafikantveckan

Gävle MHF deltog i Europeiska Trafikantveckan (ETV) med krocksläde, vältebil, alkoholfria drycker och den fingerade olyckan.

2009-06-29 -- 07-12 Trafiksäkerhet på väg

Gävle MHF's mångåriga arrangemang Trafiksäkerhet på väg (TPV) vid trafikplats Hagsta, E4, 3 mil norr om Gävle. Här har vi funnits årligen i två veckor under ca 12 år i början av juli.  Vi serverar kaffe, te, saft och kakor till semestertrafikanterna och får dem på det sättet att ta en paus. De får förutom fika även ta del av praktiska övningar som vältebil och krocksläde men även ta del av vår information. De senaste åren har vi även visat vår fingerade trafikolycka på lördagen "mitt i" arrangemanget.

Foto: Bengt Olof Bokström