Om oss

Gävle MHF (Motorförarnas Helnykterhetsförbund) är den 7:e lokalavdelningen sedan starten 1926.

Gävle MHF arbetar med trafikfrågor i allmänhet men med alkohol- och drogfrågor i trafiken i synnerhet. Vi deltar i debatterna kring trafik- och drogfrågor och gör det vi kan för att påverka politiker och övriga ansvariga inom dessa områden.

Våra utåtriktade aktiviteter syftar till att sprida kunskap om alkoholens och drogernas negativa inverkan på trafiken men även på varje enskild persons hälsa och välbefinnande.

Bland våra aktiviteter finns både sådana som är underhållande men där vi ändå får fram vårt budskap och sådana som direkt visar följderna av fel agerande i trafiken och hur vi kan ändra på dessa beteenden.

Titta också vidare under "Något av vad vi har gjort"!

Historik Länkar Vår lokala tidning Kontakt Styrelsen (lösenord)

Exempel på våra aktiviteter:

- Vältebil. Om du skulle råka volta med din bil och bli liggande upp och ner, är du då medveten om hur du tar dig ur bilen? Det är inte så sHagsta 2013 001jälvklart. De som har provat vår vältebil har vittnat om vilken bra övning det är. Vi tycker det är viktigt att visa helheten varför vi, om du vill, även lär ut den viktigaste biten; nämligen just hur du tar dig ur bilen på ett säkert sätt!

- Krocksläde. Att krocka i sju kilometer per timme låter ju inte så farligt. Prova hos oss så får du se! Det känns mer än du tror och ger en tankeställare till varför det är så viktigt attKrocksläde2 använda säkerhetsbältet även vid korta sträckor och låga hastigheter. Det är trots allt i tätbebyggt samhälle som de flesta olyckorna sker.

- Ta Paus! Här finns vi ute i semestertrafiken för att stressade Ta Paus skylttrafikanter ska göra ett uppehåll och inte köra för länge. Trötthet kan vara minst lika farligt som alkoholpåverkan! Viss år kör vi vår Ta Paus-aktivitet som radioprogam i Radio Gävle 102,7.

- Internationellt körkort. Kontakta oss gärna om du ska ge dig av utomlands och köra bil! Vi utfärdar internationellt körkort till dig och vi har ett gott renommé att göra det snabbt också! Just det här är något som är lätt att glömma bort och i sista stund kommer du kanske på det. Vi har räddat många sådana situationer.

- Bingolotto. Vår försäljning av bingo- och Sverigelotter finns i entrén till ICA Kvantum Fjällbacken på Brynäs. Vi finns där på söndagar mellan kl. 14,00 och 18,00. Vid större speltillfällen, exempelvis jul och nyår gäller andra tider. Normalt kan du betala med kort, Swish och kontanter! Välkomna till oss!Försäljning

- Fingerad trafikolycka. I denna olycka visar vi hur en räddningsinsats går till ända från att SOS Alarm rings via 112 tills räddningstjänst, ambulans och bärg016are har gjort sitt jobb. Detta är en så realistisk olycka att det har visat sig vara en utmärkt övning för den inblandade personalen.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *